7 Ocak 2017 Cumartesi

hayal/et (*)




*****************************

Adam bir yazardı, kadınsa ressam. Bir kokteylde tanıştırıldılar. Sohbet eden bir grubun içerisinde, ellerinde içkileriyle karşılıklı  durduklarında adam aklından "bu gece bu kadınlayım" diye geçirdi. Kadın ise; adamın hemen arkasında duran ve  arada gözünün takıldığı diğer adamla ilgiliydi. Bizim yazarın yanılgısı da işte burdan kaynaklanıyordu. Diğer adam tam arkasında durduğundan ve kadının gözleri de hafif şehla olduğundan, bakışlarının kendisinde kitlendiğini sanıyordu.

 Kadının aklından geçirdiği şeyler, onca senenin boşa geçmişliği, yalnızlığı, bir bedene susamışlığı ile eşitlenebilir hafiflikte değildi. Vahşiliği de barındıran bir cazibeyle bakıyordu, yanlış kişinin kendisine baktığını farketmeden. O, bu gece tam da burda kararını pekiştirecek bir eyleme adım atacaktı. 

Yanakları kızardı düşündüklerinden, bardağını bir tepsiye bıraktı ve tuvalete doğru yürüdü. Musluğu açıp suyun soğumasını bekledi biraz, sonra yüzünde ıslattığı mendili gezdirdi yavaşça. Makyözün özel olarak yüzüne yaptığı makyajın bozulmasını istemiyordu. Çantasından ruj ve göz kalemini çıkartıp, minik dokundurmalar yaptı. Aynada kendine baktığında, son fırça darbesini vurduğu tuvalin önündeymiş gibi hissetti, gülümsedi ve "hazırım" deyip dışarı çıktı. 

Kalabalık biraz hafiflemiş gibiydi. Gözleri hemen bakıştığı adamı aradı ama yoktu. "Belki o da benim gibi bir tazelenme için tuvalete gitmiştir" dedi. Epey dolandı, bakındı, bekledi ama yoktu. Canı sıkıldı. Gitmiş olabilir miydi? "Ama nasıl olur" dedi kendi kendine. Onunla saatlerdir bakışmıyorlar mıydı? Yüzündeki ifadenin hayalkırıklığına dönüştüğünü, dudaklarının büzüşmesinden anladı. Hemen toparladı kendini. Gitmeye karar verdi. Dostlarıyla vedalaştı, vestiyere doğru yürürken kolunda belli belirsiz bir dokunuş hissetti. Dönüp baktığında kokteylin başında tanıştırıldığı yazar olduğunu gördü. Minik bir tebessümle "buyrun?" dedi. 

Yazar, onunla tanışmaktan memnun olduğunu ve bir yerlerde bir şey içerek sohbete devam edip edemeyeceğini soruyordu. Bu akşam burda bakıştığı adamın onda uyandırdığı etkiyle boy ölçüşemezdi bu adam ama kendisini böyle hazırladığı bir geceden eli boş olarak da dönmeyi istemediğini farketti. "Memnuniyetle" dedi ve birlikte çıktılar.

Yazar, gecenin başında kadın için bir hayaletten öte değildi. Ama  o, ısrarla kendi hayal ettiği geceye emin adımlarla yürümüştü işte.






{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



not: Şubat 2011 de yayınlanmış tekrar yayındır.



7 yorum:

  1. Güzel ve etkileyici bi yazı gerçekten. Hayaller gerçeklerin habercisi bana göre..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir olumlama cümlesi bu Hazal'ın Dünyası :) çok sevdim.. teşekkürler yorumuna..

    YanıtlaSil
  3. Bir kızımın yayınına bıraktığım yorumun cevabı gelen kutusuna düştüğünde
    sayfasındaki tüm yorumları okudum. Daha önce de rastlamıştım ama Momentos kimdir diye bir merak oluştu ve sayfanızdayım. Öyküyü okudum. Güzeldi. Ama şiirlerinizin peşine düşeceğim şimdi. Sağlıcakla kalın. Yeni seneniz kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı yine. her gün yaz ve biz okuyalım momentos
    baylıyorum yazılarına..

    YanıtlaSil
  5. Şu aralar Bloğa adadım kendimi Buket :) eski yazıların linkleri bozulmuş, düzeltiyorum, yeni yazı çalışmaları yapıyorum. Özlemişim.. Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  6. Dün yorumunuzu yayınlamayı unutmuşum Sevgili Ece Evren :) kusura bakmayın.. Sizi tanımaya vesile olanlara da teşekkürlerimi sunarım. Sevgiler benden...

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H