26 Aralık 2016 Pazartesi

çıtır lokmalık



Müthiş güzel, kolay ve pratik bir tarif gözüme çarptı internette geçenlerde. Bir yemek bloğu değilim ancak verilen tarifin yayınlanan fotoğraftaki görüntüsü beni cezbettiği kadar sizleri de içine alıverecek eminim. :)


fotoğraf bu.. siz ne düşünüyorsunuz?
(fotoğrafla ilgili sayfaya burdan ulaşabilirsiniz.)


Aslında tarifi de oldukça kolay. Paylaşmak isterim sizinle. Ben 3 yufkadan yaptım bu tarifi ki ana yemek olarak düşünmüyorsanız 3-4 kişi için yeterli. 

malzemeler

3 yufka 
100-150 gr kıyma
2 küçük patates
1 soğan
karabiber, tuz ve yağ

yapılışı

Patates ve soğanı rendeleyin (çok sulu olurlarsa mutlaka sıkın) kıyma ile birlikte bir kapta yoğurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Bir yufkayı tezgaha yayın, yarısına kadar bir fırça ile yağ sürün, diğer yarıyı üstüne katlayın (yarım daire yufka elde edeceksiniz) Tarifte çay bardağı yazıyordu ama denedim çok küçük oldu. Bir su bardağı ile birbirine yakın yuvarlaklar çıkarın. Çiğ halde bekleyen iç malzemeden bir parça alarak içine yerleştirin ve kenarlarını bir kaseye doldurduğunuz su yardımıyla yapıştırın. 



Tepsiye yağlı kağıt kesip yerleştirin ve yapıştırdığınız yufkaları yerleştirin. 



İkinci tepsiyi de aynı şekilde doldurduktan sonra fırını 200 dereceye ısıtmaya başlayın.



Bu arada iç malzemeden de, yufkadan da artan parçalar oldu, onları da bir borcama aldım hepsini karıştırdım. Ve önceden ısınmış fırın içine hepsini sıraladım. Üzerleri pembeleşinceye kadar (ki arada kontrol edip tepsilerin yerlerini değiştirdim eşit seviyede kızarsınlar diye) fırında kaldılar. Sonrasında yanına içine nane kattığım yoğurtla servis ettim.






Çok sevdik bunu ve sanırım sıkça tekrarlayacağız. :) Bir dahaki sefere farklı iç malzemelerle de deneyeceğim. Afiyetler olsun... 








{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-
















not: İlk fotoğraf hariç diğerleri M©MENT©S' a aittir.






13 yorum:

  1. Farklı bir uygulama. Elinize sağlık. İki şey dikkatimi çekti; Üzerine hiçbir şey sürülmüyor. Kıyma kavrulmayınca içinde çiğ kalmıyordur sanırım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Makbule hanım hoşgeldiniz :) Evet yumurta falan sürülmüyor.. ancak son anda arkadaşım hafif fırça darbesiyle yağ sürmeye çalıştı. Sonuç gördüğünüz gibi.. Verilen tarifte yazmıyordu üstü için herhangi bir şey. Ayrıca 200 derecelik (turbo) ısıda minik lokmalar içinde tamamen pişmişti içindekiler de.. Mutlaka deneyin, bayılacaksınız.. cips gibi yedik diyebilirim :) Teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  3. Heyy! Bayıldım! Yarın akşam yapamam. Ofis yemeğimiz var. Perşembe akşamı yapamam. Kartepe'ye kaymaya gideceğim. Hey!.. Cuma akşamıı...

    Hımm... du bakalım:)

    YanıtlaSil
  4. HqyalKahvem valla muhteşemsin.. inanılmaz faalsin 😁 keşke ben yapsam da sen de gelsen beraber yesek.. Yapınca mutlaka fotoğraf paylaş tamam mı?!

    YanıtlaSil
  5. Haa bu arada HayalKahvem ben bunu yılbaşı akşamı yapıcam.. başka bir şeye gerek yok valla 😀

    YanıtlaSil
  6. Tarifi görünce, yapma aşamalarını atlayıp yemeye geçmek istedim :D Çok lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de fotoğrafta görünce aynen böyle hissetmiştim sevgili Kağıt Salıncak :) Yılbaşı akşamı sadece bunu yapmaya karar verdik.. o kadar enfes bir lezzet (tabii bana göre) :) Teşekkür ederim yorumunuza..

    YanıtlaSil
  8. Yaptım. Yedim. Hem kolay hem şahane lezzetli. Teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  9. Afiyetler olsun HayalKahvem :) (yorumu anca görmüşüm iyi mi? gözlerim de dondu mu bu soğuktan ne :D )

    YanıtlaSil
  10. Kolaymış Tarif Benim gibi birine basit ve oldukça kolay Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah.. bak şimdi gecenin bu vakti benim bile yeniden canım çekti :)) mutlaka denemelisin.. resmen çerez gibi yeniyor. Yapınca haber ver ;) gelelim.. Teşekkür ederim yorumuna..

      Sil
  11. Çok pratik bir tarif.Ellerinize sağlık :) Çıtır lokmalık tarifinizi ilk fırsatta deneyeceğim ekledim listeye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bayılacaksınız :)) nasıl güzel bir şey anlatamam.. şu an diyetteyim, 4 ay sonra inşallah yapacağım yine :) Şimdiden afiyet olsun diyeyim size :)

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H