8 Mart 2012 Perşembe

bu kadeh senin için...







Kapağı kırık teybe onun en sevdiği şarkıcının kasedini koydu. Bant dönmeye başlayıp, odayı kaplayan melodinin, tüm oksijeni sünger gibi çekmesiyle önce nefes alamadı sonra gözlerinden yaşlar dökülmeye başladı. 

Uzun zamandır kalabalıklardan uzakta yaşıyordu. Hapisten çıktıktan sonra kimsenin yüzüne bakacak cesareti yoktu. Yaşadıklarından uzaklaşmak, sanki yaşamının o bölümünü hiç yaşamamış gibi kendine unutturmak istiyordu. Şehirden uzak bu ada onun sığınağı olmuştu. Burda bile adanın arka tarafında insanlardan uzakta bir kulübede yaşamayı tercih etmişti. 


*******************
Mutluydular, herşey yolunda giderken adamın işleri aniden ters gitmeye başladı.  Ne olduğunu anlayamadan sıfırı tüketmişlerdi bile. Adam huysuz, kadın da sabırsız olmuştu. Bir akşam kaderlerini belirleyecek bir tartışma içinde, adam sinirinin son haddinde, kadın ise sözlerinin kılıç keskinliğinde birbirlerine girdiler. Kendine geldiğinde adamın ellerinde kan vardı. Öfke odayı sanki sis gibi kaplamış ve gözgözü görmez olmuştu, nasıl olduğunu hatırlamıyordu bile. Birbirlerini hırpalarken itişme olmuş ve kadın ayağındaki topuklu terliğin pantalon paçasına takılmasıyla dengesini kaybedip, ortadaki cam sehpaya düşmüştü. Filmlerde gördüğü sahneler gibiydi. Kadın nefes almaya çalışırken hırıltılar çıkarıyordu. Gözlerinde gördüğü şaşkınlık ifadesi, yerini acıya ve vedaya bırakıyordu yavaş yavaş. Kurtarılamadı. O gün, kadınla birlikte kendi hayatını da gömdü adam.

********************

Çilingir masasını hazırladı. Beyaz peynir, topik masanın müdavimiydi. Bardağa içkisini doldurmaya başladığı anda burnuna dolan rayiha, beynini uyuşturmaya başladı. Gözünü kapatıp kadehini kaldırdı ve "Bu kadeh senin için kadınım..." deyip yudumladı. 








not: (Fotoğraf google görsellerden alıntıdır.)






6 yorum:

  1. 'kadınım' ne kadar özel bir sesleniş. Diyenden kaynaklı kuşkusuz ama hep şanslı hissettim. hep özel hissettirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum sana Nehir İda... çok özel bir duygu.

      Sil
  2. Şiddetin, cinayetin, tecavüzün, adaletsizliğin dibine vurulan ülkemizde "kutlu" olsun kadınlar günü!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın, hayatın içinde türlü zorlukları her gün yaşarken, kalkıp da tek bir gün ona gül vermek ne kadar manasız. Onlar alsın bu günü, erkek günü yapsınlar, geri kalan bizim olsun. Herşey değişir belki.. kimbilir. Teşekkürler Buket.

      Sil
  3. bu şarkı için teşekkürler çoook uzun zaman olmuştu dinlemeyeli..çok keyifle dinledim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Sonsuz Dekorasyon :)
      Çocukluğumda dinleyip derinden etkilendiğim bir şarkıdır bu. Ben de sizin gibi uzun zamandır dinlememiştim, denk geldi yazıya. Teşekkür ederim katılımınıza.
      Sevgiler,

      Sil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H