28 Ocak 2012 Cumartesi

betler amirliği









"Aloooo", bir sessizliğin ardından sabırsızlıkla yeniden haykırır. "Aloooooooo !!!"

Karşıdan yanıt geldiğinde hemen toparlanarak, "Beyefendi elektriklerimiz 1 saati aşkın kesik?!" cümlesini, cevabını sabırsızlıkla bekleyen soru halinde söyler. 

"Ne aşkı kardeşim? Elektrikler diyorum, bir saatten fazla oldu kesik diyorum. Doğalgaz da gitti haliyle, bu havada donuyoruz diyorum. Bu kesinti nedir diyorum, ne zaman gelecek diyorum?" cümleleri karşısında, ahizenin ucundaki kişinin, lafı en sonundan (!) anladığı da ayan beyan ortadadır. 

Suratının aldığı ifadeden, doyurucu bir cevap gelmediği belli olan adamcağız, "Hay ben ......." noktalarıyla bezediği bu anlamsız konuşmayı sonlandırır.

Balkona çıkar, arka arkaya alıp verdiği nefesle beraber etrafı, gösteri sahnesine pompa edilmiş beyaz dumanlara benzer bulutlarla kaplanır. Aklına bir hinlik gelmiş gibi gözleri parlar ve tekrar içeri girer.

Telefonu eline alır, aynı numarayı çevirir. Numara düştüğünde, şimdiye kadar seyrettiği onca film, tiyatro ve dizilerden edindiği tüm karakterlerden birikimle, cümleleri ağzında geveleyerek konuşmaya başlar.

"Aluoww, Pendik Betler Amirliğinden arıyorum, suç mahallinde çatışma olduğundan, derhal Gülibik Mahallesine elektrik verin!" Belli ki karşı taraf tedirgin ve tereddütlü bir cevap verir, buna mukabil hemen "Sen beni duydun mu kardeşim, devletin işiyle uğraşıyoruz biz de, yazışmalar müdürler arasında sonra da yapılır ! Senin kadar ben de emir altındayım. Derhal dedim sana derhal ! Kanun konuşuyor !" diye haykırır.

Telefonu kapatıp derin bir nefes aldıktan 2 dakika sonra elektrikler gelir. Pencereye yanaştığında kendi bölgelerinin ışıklandığını farkedince, yüzünde bir aktörden alıntıladığı yamuk gülümsemeyle, yarım kalan filme eşlik edecek kahveyi hazırlamak üzere mutfağa yollanır.




{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-




not: kullanılan gif Google görsellerden alıntıdır.


6 yorum:

  1. her karanlığın sonunda vardır bir ışık :)

    YanıtlaSil
  2. Cidden var Buket... :)
    benzer yaşanmış hikayeden yola çıkınca bet bir durumdan zıplanabilecek en uç noktaya vardık. :)

    YanıtlaSil
  3. İşini bilen kaptan.
    İşi bilecen...işe gidecen.
    İş bilenin..kılıç kuşananın.
    gibi bir şeyler de gevelenebilir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. :) Dilek sağol valla.. bir aylık atasözü ihtiyacı giderildi sayende ;)
    Kocaman sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. harika bir hikaye, bayıldım!
    aydınlanalım:)

    YanıtlaSil
  6. Alkım hoşgeldiniz :)
    Valla bu hikayeden beri elimde fenerle dolaşıyorum, e.idare yetkilileri okur da, ışığı keserler diye :)

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H