27 Nisan 2011 Çarşamba

ulaşamadığım insan




══════ஜ۩۞۩ஜ═══════ ══════ஜ۩۞۩ஜ═══════ ══════ஜ۩۞۩ஜ══════


Gecenin yüzünde hep bir hüzün vardır. Herşeyin ne kadar çıplak yalnızlıkta olduğunun göstergesi gibidir. Ya uykuya dalar kişi hemen, ya da alkole sarılır. İkisi de unutmak içindir. 

İçersin, önce lezzetli gelir, bir tane, bir tane daha... Arkasından ne tad kalır, ne düşünce. Dilin peltekleşir, gösteremediğin duyguların dışarı çıkıp, uç noktalarda dans etmeye başlar. Sense ne onların ritmine ayak uydurabilirsin, ne de oturduğun yerde kalabilirsin. Ölmek de değildir bu; ama hissetmek de. Çok önce sahne sırası gelip de, yaşanmadan kapanan perdeler ardındaki itiş kakışdır. Zamanı geçtikten sonra ortaya çıkınca da, küçük bir çocuğun kendine uymayan bedende giydiği elbiseler gibi, sakil durur işte.

Gece yürür, alır başını gider saatler. Herşey olduğu yerdedir oysa, düşüncen beyninde, sevgin kalbinde, dilin ağzında, söyleyemediğin sözcüklerin boğazında...

Ahh gece !....Biraz efkar dağıtmakla başlayan karanlık saatlerde, bir kadehle aydınlanmaktır umut. Ama yüzüne ilk çizgisi düştüğünde kederin, arkası gelecektir. Artık bunu kabul edip-etmemek arasında savaş verirsin hepi-topu. Ya içersin konuşursun, ya içer susarsın. 

Konuşanlar, hayatın yüreklerine yüklediği, bedelleri ödenmiş ya da ödenmemiş tüm faturaları masa, çerçeve, sandalye, tabak, bardaklara ağızlarından sızdırıp rahatlarlar. Kenar köşede takılır kalır sözcükleri, bir gün bir başkası alır, kullanır onları.

Ya konuşmayanlar...bakışları kadehin içindeki sıvıya dalıp boğulmuş, ordan cesedi çıkartılıp lakerda tabağına defnedilmiş bir halde, susturulmuş bir tabanca gibi her an patlamaya hazırdırlar.

En çok korktuğum susan insan, ulaşamadığım insan. 





{ಠ,ಠ}
|)__) 
-”-”-



13 yorum:

  1. susmak ne çok çığlık barındırır içinde bazen...

    YanıtlaSil
  2. içine içine bağırır hem de...

    YanıtlaSil
  3. Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler,
    ağzına dolar insanın.
    Sussan; acıtır,
    konuşsan; kanatır !

    -Oğuz Atay-

    YanıtlaSil
  4. susmak korkutucu ve engelleyici..ulaşamayız ona.

    YanıtlaSil
  5. İçinde yankılanan kimselerin duyamadığı çığlıklar çok can acıtır değil mi? Sussan olmaz susmasan olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Özdemir Asaf'ın dediği gibi Her leke kendisiyle çıkar...

    YanıtlaSil
  7. Nehir İda, tiz bir ses çıkartılsa, hani kedi yavrusunun cılız sesinin karanlık gecede evlerine duvarlarına çarpıp yankılanması gibi.. belki de o zaman karanlık pencerelerde bir iki ışık yanacak ve umut olacak.. kimbilir, kimbilir... daha doğmadan mı öğretilir susmak onlara?!..

    YanıtlaSil
  8. Tomrukcan, yani halk dilinde de söylendiği gibi "çivi çiviyi söker" de diyebiliriz değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Hüzün, keder, dile getiremediği bir çok şeyi içinde tutar insan alkolün, gecenin etkisiyle iplik gibi çözülmeye başlayanlar içlerinde biriken zehiri atarlar bir nevi. Atamayanlarsa o zehirle ya kendilerine ya da başkalarına zarar verirler.
    Ne güzel bir yazı bu bir solukta okudum canım :))

    YanıtlaSil
  10. Başkasına zarar verenler uzak dursun da; çoğunlukla köşede, sessiz, sakin, silik bir nokta gibi duranlar ilgimi çeker... Teşekkürler Giz :)

    YanıtlaSil
  11. O köşede duranlara bir dokunsan altından neler çıkar, sessziliğinden umulmayacak hikayeler değil mi canım? Rica ederim çok keyifliydi yazın asıl ben teşekkür ederim Momentos'cum :)

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H