30 Aralık 2010 Perşembe

buluşma



(mini nihavend peşrev)

************************

Hayatımızda yaşadığımız bazı olayların ; o olayın içinden geçip gittiğimizde bile izleri kalır benliğimizde.

Ailem, bize zahmet çektiren bir semte taşındığında onlarla  beraberdim. Ayağıma yapışan çamurların ağırlığından yürüyemez olduğumda, bir gün burdan ayrıldığımda bir daha adımımı bile atmayacağımı söylediğimi hatırlıyorum. Nitekim büyük deprem olmadan önce başka bir yere taşımıştık evi ancak bu sefer bir başka sürpriz yaşayarak. 

Babamın ani rahatsızlığı, ameliyatı ve sonrasında bir pıhtının bir damarı tıkaması sonucu gelen kısmi felç ve beş saat içinde gözlerimin önünde ölmesi, hayatımın üç senesini dondurmuştu. Bindiğim işyeri servisi ile Haydarpaşa Hastahanesinin önünden geçmek zorunda kalmak, yaşadığım en büyük ızdıraptı. Her geçişimde gözümdeki yaşlar, nöbeti yanaklarıma teslim ediyordu. Nefret etmiştim o taş binalardan da, o semtten de. 

Aynı duyguları, uzun hastalık ve tedavi sürecini Cerrahpaşa Hastahanesinde geçiren annem için yaşadım. Her  gidişimde midem kalkmıştı, prangalı mahkum gibi yine gittim. Annem vuslata erdiğinde, o semtten geçmeyeceğime yemin ettim. Şükür ki henüz bu yemini bozacak bir zincirlenme eylemi yok.


Bizi acıtan "şey" ler elbet güçlü de kılıyor. Böyle bir güç ister miydim bilmiyorum... hala o radyolu ve sobalı evin küçük,  neşeli, serseri kızı olup; hiç bir bina, semt ve kişilerle kırgınlığım olsun istemezdim. 

Başka bir kırgınlık beni, çocukluğumun tatlı ihtiyarından mahrum bırakmıştı uzun süre. Bugün kocaman adımlar atıp, görmeye gittim onu. Adımı tekrar etti,  uzun uzun seyrettik birbirimizin yüzünü, ezberler gibi. 




Biliyorum, tüm sevdiklerimle buluşacağım bir gün. Belki ben toprak, sevdiklerim çiçek, belki de onlar kocaman bir bahçe, bense bir ağaç yellim yepelek...





{ಠ,ಠ}

|)__) 
-”-”-




not: fotoğraf M©MENT©arşivindendir.




16 yorum:

  1. Son paragrafını aldım kendime...
    Çok güzeldi...

    YanıtlaSil
  2. MOMENTOS !!! AMAN ALLAHIM !! Bu ne güzel anlatım.İnan her satırında seninle olduğumu hissettirdin bana,ya da aynı kayıpları yaşamışlığın duygusal paralelliğini yaşadım..CANIM bir yerde o tatlı buruşuk elli yaşlılarımızı daha sıkı sarmamız gerektiğini anımsattın bana varolasın sen ..;)
    BENDE annemi5,babamı 2 sene önce yolcu ettim..ben onları öbür boyutta
    bizleri bekler durumda yaşamlarını
    sürdürdüklerini düşünüyorum
    yok olan sadece bedenler,ruhlar değil...;)

    YanıtlaSil
  3. Şükür ki herşyin bilincindeyiz. hayatında dostlukların da. bu yazı beni iyice hüzünlendirdi. Sarstı da diyebilirim. Bu duyguları tadan insan mutlaka duyarlıdır. Mutlaka tutarlı bir hayatı vardır. Mutlaka bir gönül sultanıdır.

    YanıtlaSil
  4. Sağol ebruli günce,
    Koca bir senenin tortusuydu sanırım bu duygular...

    YanıtlaSil
  5. Hayat öyle çok öğretilerden geçiriyor ki bizleri, her defasında eksik kalan bir yerlerim aydınlanıyor sanki. Engellere rağmen ulaşmamız gereken yer ve kişiler bizi daima beklermiş, bunu anladım. Ağustosta Rapsodi filmini izlediyseniz bilirsiniz CWRM, iki yaşlı kadının saatlerce oturup birbirlerine bakarak sessizce gözleriyle konuşma sahnesindeki gibi bir an yaşadım. Herşey ortadaydı ve tüm kaybettiklerimiz de ordaydı.
    Tüm ölmüşlerimize rahmet diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Profösör, yılın son zamanlarında böyle bir yazı yazmak aklımın ucundan geçmezdi, paylaşarak hissedilmek istedim sanırım. Yazdıklarınızla beni ziyadesiyle hislendirdiniz. Aynı şekilde bu duyguları anlayıp, algılayan, farkeden insanın da önemi üst seviyededir. Sağolun varolun.

    YanıtlaSil
  7. yazı içimi acıttı...
    bir kırgınlığı yoketmek için geç kalmıştım...mezarlıkta hafifledim,önce kendimi,sonra onu affederek...şanslısın yüzyüze bakabilmişsin...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Başka birine kırgınlıktan dolayı, yanlarında yaşayan tatlı ihtiyarımı görememekti sıkıntım. Haklısın CEPAYNASI, yaşarken aşabilmek de güzel, ölmeden bir şeylerin farkına varabilmek de...

    Yeni senede daha güzel bir çok öğretiye sağlıkla, huzurla erişebilmemiz dileğiyle,

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. O tatlı ihtiyarı çok severim kızanım.. Görmene çok sevindim kızanım..Kızanım...

    YanıtlaSil
  10. çok dokunaklı....

    öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  11. insanın keşkelerini azaltabilmesi ne kadar güzelll..herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  12. Mügeciğim sevgiyle kucaklıyorum seni...

    YanıtlaSil
  13. Sağol Dilek, hepimiz için iyi bir sene diliyorum.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. Geç olacak başsağlığı dilemek için.... Ama dilemeden olmaz.

    Hayat nasıl karmaşık bir süreç. Bir yanda neşe içindekiler bir yanda hastalıklar bir yanda zenginlik yoksulluk bir yanda keder... Hayat!

    YanıtlaSil
  15. Herşeyi, her duyguyu tadıyorum yaşamda. Kendimi defalarca kez yenilemeye alıyorum, bazen başarıyorum, bazen biraz daha çabalamak gerektiğini görüyorum. En son durak ölüm... tekrarı yok. Oraya gelene kadar, ne çok "şey" yaşarsam o kadar iyi.
    Çok teşekkür ederim ACEMİDEMİRCİ...

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H