21 Ekim 2010 Perşembe

gözlüklü kedi (çocuklara öyküler)



Ali, televizyon seyretmeyi çok seviyordu. Çizgi filmleri, oyunları, sirkteki sevimli hayvanları seyrederken çok eğleniyordu. Ama annesi, Ali’ yi televizyona çok fazla yaklaşarak seyretmemesi için hep uyarıyordu. Bu kadar yakından seyredince gözlerinin bozulacağını söylüyordu. Ali, annesi böyle söylediğinde önce uzaklaşıyor ama sonra unutup yine televizyonun tam önüne oturuyordu.


gözlüklü kedi ile ilgili görsel sonucu


Bir gün, en sevdiği filmdeki kediyi seyrederken, kedi birden ekrandan çıkıp Ali’ nin karşısına dikildi. Ali çok şaşırdı. Kedi ise ona çok kızgın bir şekilde

- Ne yapıyorsun sen? dedi.
- Hiiiiç dedi Ali, televizyon seyrediyorum.
- Televizyonu bu kadar yakından seyredersen ne olur biliyor musun?
- Yooo, bilmiyorum dedi Ali.
- Geç otur bakalım şu koltuğa, sana başıma gelenleri anlatayım dedi kedi.

Kedi hemen pantolonun cebinden bir gözlük çıkarttı. Camları neredeyse gazoz şişelerinin dibi kadar kalındı. Onları gözüne taktı ve

- İşte şimdi seni daha net görüyorum dedi.

Ali hayretle;

- Neden göremiyordun? Hem böyle çok komik gözüküyorsun deyip biraz gülümsedi.

Kedi anlatmaya başladı:

- Gözlerim önceleri çok iyi görüyordu. Hep böyle devam edecek sandım. Senin yaptığın gibi ben de televizyonu çok yakından seyrettim. Annem, babam beni hep uyardılar. Ama önemsemedim ve yine yakından seyretmeye devam ettim. Derken garip şeyler olmaya başladı. Gözlerim sulandı önce. Sürekli ovuşturuyordum net görmek için. Daha yakında oturdum televizyon seyrederken ve daha da kötü oldu gözlerim. Sabahları uyandığımda çapaklar oluyordu. Annem beni hemen bir göz doktoruna götürdü. Muayene sonrası doktor uzun bir süre bu gözlükleri takmam gerektiğini söyledi. Televizyonu yakından seyretmemi yasakladı ve seyredersem gözlükleri hiç çıkartamayacağımı ekledi.  İşte bu yüzden sen de anneni dinlemezsen, benim gibi bu kadar erken yaşta gözlük takmak zorunda kalırsın dedi.

Ali, kedinin söylediklerinden çok etkilendi ve ona bir daha bu kadar yakından seyretmeyeceğine söz verdi. Kedi ona gülümseyerek “seni izleyeceğim” dedi ve kocaman gözlükleriyle yine pat diye televizyonun içine girdi.

Bu olaydan sonra bir daha kimse Ali’ yi televizyonu yakından seyrederken görmedi. Annesi de bu işe çok sevindi.





{ಠ,ಠ}

|)__) 

-”-”-



not: hikaye M©MENT©S a aittir, görsel Google'dan alıntıdır.

5 yorum:

  1. ben bunu akşam beter böceğe anlatmazmıyım ... teşekkürler çok işe yarayacak. ama tv den kedi çıkmasını beklerse yandık..

    YanıtlaSil
  2. :) işe yararsa ne mutlu bana... tv den kedi çıkması olayına da şöyle bir açıklık getirilebilir kanımca; seneler evvel olan bu olaydaki kedi görevini yapmış ve emekli olmuş. ama bu öykünün tv nu yakından izleyen çocuklara anlatılmasını şart koşmuş emekli olurken. hadi gazanız mübarek ola :)

    YanıtlaSil
  3. Heyy! Momentos inanın bana sonuna kadar ha gerilecem, ha gergef olacam diye heyecanla okudum:) Bu da okuru heyecanlandırıp hayrete düşürmenin bir başka yolu olmalı...

    Diyeceksiniz ki başlığa yazdım ya "çocuklara öyküler" diye... Ne bileyim? Benim aklım hep çapariz çalıştığı için işin içinde ironik bir durum var sandım:))

    YanıtlaSil
  4. HayalKahvem inanın bana nasıl güldüm, nasıl güldüm.. allah da sizi güldürsün :))) evet di mi o kadar sohbet, yorum kıyamet.. sonra sen kalk çocuklara masallar anlat.. eh yani, hıh yani bana :)))

    ay ilahi valla siz iyi ki hayatıma girdiniz, gökkuşağı renkleri kattınız :))) sağolun varolun..

    YanıtlaSil
  5. Bizim evdekiler bana "her eve senden bir tane lazım" diye haybeye demiyorlar demek ki... Sevindim işe yaradığıma Momentos... İyi bari:))

    YanıtlaSil

{ಠ,ಠ}
|)__)
-”-”-


Dikkat Spama düşen yorumlar denetimden geçerek yayınlanacaktır.

:)

;)

:D

:(

=(

:@

:X

:O

:P

:F

:Y

:A

<3


:T

:H